Semienkové krekry
20.06.2019
Chutná to vec, priatelia, ak chcete nahradiť chlieb, kvôli spestreniu, prípadne kvôli nízkosacharidovej diéte. Môžu byť vysušené alebo upečené. Majú úspech, preto recept, nech sa páči.

- 100 g slnečnicových semien
- 100 g tekvicových semien
- 100 g sézamových semien
- 60 g ľanových semien
- 3 lyžice psylia
- 400 ml vody
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička chlebového korenia
Semená preženiem cez mlynček na cereálie (nemusí byť), nechám bokom po 50 g slnečnicových a tekvicových, nech je do čoho hryznúť. Všetko zmiešam, nechať postáť 5-10 minút a rozprestriem na papierovú alebo silikónovú podložku veľkosti veľkého pekáča. Ešte pred pečením narežem na akurátne kúsky - netreba použiť nôž, stačí rezy naznačiť, po upečení sa ľahko nalámu.
Pečiem v teplovzdušnej rúre pri teplote 140 °C, trvá to 1:30 hod. Po upečení ich dosuším pri vypnutej rúre.
TIP: Pred podávaním je možné ohriankovať - budú ako čerstvé!

mlynček na obilie a cereálie ORION
